ẢNH HƯỞNG THÀNH PHẦN NGUYÊN LIỆU ĐẾN CẤU TRÚC, HÀM LƯỢNG ANTHOCYANIN VÀ VITAMIN C CỦA KẸO DẺO DÂU TÂY
Abstract
Tóm tắt
Article Details
Tài liệu tham khảo
Huỳnh Thị Kim Cúc, 2006. Chiết anthocyanin từ quả dâu tây bằng nước sulfulred và một số đặc tính của chúng. Nông nghiệp và Phát triển nông thôn. Số 16.
Phạm Văn Sổ và Bùi Thị Như Thuận, 1991. Kiểm nghiệm lương thực, thực phẩm, Đại học Bách Khoa Hà Nội. 603tr.
Thái Thị Thúy Liên, Bùi Thị Thùy Trang và Đống Thị Anh Đào, 2008. Nghiên cứu sản xuất mứt từ quả dâu tây Đà Lạt. Science & Technology Development, Vol 11, No.05- 2008.
AOAC, 2004. Official methods of Analysis, AOAC 967.21 IFU Method No 17. The Association of official chemists 18th ed. Arlington, USA.
Cordenunsi B. R., J. R. O. Nascimento., M. I. Genovese and F. M. F. Lajolo, 2002. Influence of cultivar on quality parameters and chemical composition of strawberry fruits grown in Brazil. J. Agric. Food Chem. 50, 2581-2586.
Daravingas, G. and R.F. Cain, 1968. Thermal degradation of black raspberry anthocyanin pigments in model systems. J. Food Sci., 33: 138-142.
Fera. A, N. A. Galih., M. Arini, N. F. Alia, U. Sisca and M. Mimiek, 2013. Extraction and stability test of anthocyanin from Buni fruits (Antidesma Bunius L) as an alternative natural and safe food colorants. Journal of Food Pharmacy Science. 1. 49-53
Lee O. S., J. W. KIM , S. H. Han, I. S. Chang, H. H. Kang, O. S. Lee, G. O. Seong and K. D. Suh, 2004. The stabilization of L-ascorbic acid in aqueous solution and water-in-oil-in-water double emulsion by controlling pH and electrolyte concentration. Journal of cosmetic science. 55, 1-12.
Lee J., R. W. Durst and R. E. Wrolstad, 2005. Determination of total monomeric anthocyanin pigment content of fruit juices, beverages, natural colorants, and wines by the pH differential method: Collaborative study. J. AOAC Int. 88, 1269–1278.
Mariod, A.A. and H.F. Adam, 2013. Review: Gelatin source, extraction and industrial applications. Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. 12(2), 135-147.
Meschter, E. E., 1953. Effects of carbohydrates and other factors on color loss in strawberry products. J. Agric Food. Chem.,1: 574-579.
Phillips G. O. and P. A. Williams. 2000. Handbook of hydrocolloids. Woodhead Publishing Limited and CRC Press LLC.
Sharma B. R., L. Naresh, N. C. Dhuldhoya, S. U. Merchant and U. C. Merchant, 2006. An overview on pectins. Times Food Processing Journal. Page no. 44-51.
Viguera G. C., P. Zafrilla, F. Romero, P. Abellán., F. Artés and F. A.Tomás-Barberán, 1999. Color stability of strawberry jam as affected by cultivar and storage temperature. Journal of Food science. Volume 64, No. 2.