ĐÁNH GIÁ KHẢ NĂNG TIÊU HÓA MỘT SỐ NGUỒN NGUYÊN LIỆU LÀM THỨC ĂN CHO CÁ KÈO (PSEUDAPOCRYPTES ELONGATUS)
Abstract
Tóm tắt
Article Details
Tài liệu tham khảo
AOAC, 2000. Official Methods of Analysis. Association of Official Analytical Chemists Arlington.
Allan, G.L., S.J. Rowland, S. Parkinson, D.A.J. Stone and W. Jantrarotai. 1999. Nutrient digestibility for juvenile silver perch Bidyanus bidyanus: development of methods. Aquaculture, 170: 131-145.
Bureau, D.P., and K. Hua, 2006. Letter to the Editor of Aquaculture. Aquaculture 252: 103–105.
Furukawa và Tsukahara, 1966. Chromium oxidate determination. Bull.Japan.Socicial scientific Fishies, N. 32, 502-506.
Hertrampf, J.W. and F. Piedad-Pascual. 2000. Handbook on ingredients for aquaculture feeds. Kluwer Academic Publisher, Boston, London. 573 pp.
Laining, A., Rachmansyah, T. Ahmad and K. Williams. 2003. Apparent digestibility of selected feed ingredients for humpback grouper, Cromileptes altivelis. Aquaculture, 218: 529-538.
Law. A.T, 1986. Digestibility of low cost ingredients pelleted feed of Grass carp (Ctenopharyngodon idella). Aquaculture Volum 51:2, pp 97-103.
Lee, S.M.. 2002. Apparent digestibility coefficients of various feed ingredients for juvenile and grower rockfish (Sebastes schlegeli). Aquaculture, 207: 79-95.
Lê Thanh Hùng, 2008. Thức ăn và dinh dưỡng thủy sản. Nhà Xuất bản nông nghiệp, 299pp
Mohanta, K.N., Mohanty, S.N., Jena, J.K., and Sahu, N.P., 2006. Apparent protein, lipid and energy digestibility coefficients of some commonly used feed ingredients in formulated pelleted diets for silver barb, Puntius gonionotus. Aquaculture 2:211-218
Mundheim, H., A. Aksnes and B. Hope. 2004. Growth, feed efficiency and digestibility in salmon (Salmo salar L.) fed different dietary proportions of vegetable protein sources in combination with two fish meal qualities. Aquaculture, 237: 315-331.
NRC (National Research Council) 1993. Nutrient Requirements of Fish. National Academy Press, Washington, D.C., USA. 69 pp.
Palmegiano, G.B., F. Daprà, G. Forneris, F. Gai, L. Gasco, K. Guo, P.G. Peiretti, B. Sicuro and I. Zoccarato. 2006. Rice protein concentrate meal as a potential ingredient in practical diets for rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Aquaculture.
Trần Thị Thanh Hiền, Dương Thúy Yên, Trần Lê Cầm Tú, Lê Bảo Ngọc, Hải Ðăng Phương và Lee Swee Heng, 2006. Đánh giá khả năng sử dụng cám gạo ly trích dầu làm thức ăn cho cá. Tạp chí Nghiên cứu Khoa học Trường Đại học Cần Thơ:175-183
Trần Thị Thanh Hiền và Nguyễn Anh Tuấn, 2009. Giáo trình Dinh dưỡng và thức ăn thủy sản. Khoa Thủy sản, Trường Đại học Cần Thơ.
Truong Hoang Minh, 2009. Life history, fisheries and aquaculture of mudskipper (Pseudapocrytes elongatus, Cuvier 1816) in the coastal zone of the Mekong Delta, Viet Nam. PhD thesis, 114pp.
Umesh, N.R., K. Dathathri, M.C. Nandeesha, B. Gangadhar and T.J. Varghese. 1994. Digestibility of dry matter and protein from Spirulina platensis by common carp, Cyprinus carpio, with a note on time of faeces collection in digestibility estimations. In
Usmani, N., A.K. Jafri and M.A. Khan. 2003. Nutrient digestibility studies in Heteropneustes fossilis (Bloch), Clarias batrachus (Linnaeus) and C. gariepinus (Burchell). Aquaculture Research, 34: p. 1247.
Zhou, Q.C., B.P. Tan, K.S. Mai and Y.J. Liu. 2004. Apparent digestibility of selected feed ingredients for juvenile cobia Rachycentron canadum. Aquaculture, 241: 441-451.