ĐộNG HọC Sự THAY ĐổI ĐặC TíNH CấU TRúC CủA KHóM (TRồNG Ở HUYệN TÂN PHƯớC, TỉNH TIềN GIANG) THEO MứC Độ CHíN & ĐIềU KIệN TIềN Xử Lý TRONG CHế BIếN NHIệT
Abstract
Tóm tắt
Article Details
Tài liệu tham khảo
Alonso J., W. Canet & T. Rodriguez (1997). Thermal and calcium pretreatment affects texture, pectinesterase and pecticsubstancesoffrozensweet cherries. Journal of Food Science, 62, 511–515
Baker R.A. (1993) Firmness of Canned Grapefruit Sections Improved with Calci Lactate. Journal of Food Science 58:5, 1107–1110
Bartholomew R., E. Paull and K.G. Rohrbach (2003). The Pineapple: Botany, Cultivation and Ultilization. Interscience Publishers, New York.
Greve L., R. Mcardle, J. Gohlke, J. Labavitch (1994). The impact of heating on carrot firmness, changes in cell wall components. Journal of Agric. Food Chem., 42, 2900–2906
Luna-Guzmán I., M. Cantwell, D.M. Barrett (1999). Fresh-cut cantaloupe: Effects of CaCl2 dips amd heat treatments on firmness and metabolic activity, Postharvest Biology and Technology, 20, 207-220.
Luna-Guzmán, I., D.M. Barrett (2000). Comparision of Calci chloride and Calci lactate effectiveness in maintaining shelf stability and quality of fresh-cut cantaloupes. Postharvest Biology and Technology, 19, 61-72.
SAS Institute Inc. (1990). SAS/STAT User's Guide, version 6, 4th edition, SAS Institute Inc., Carry, N.C., USA.
Sato A. C.K, E.J. Sạninéz-Argandona & R.L.Cunha (2006). The effect of addition of Calci and processing temperature on the quality of guava in syrup. International Journal of Food Science & Technology, 41 (4), 417-424
Suutarinen J., K. Heiska, K. Autio, & M. Mokkila (2000). The effect of CaCl2 and PME prefreezing treatment in a vacuum on the structure of strawberries (abstract). In: T. Hietaranta, M.M.Linna, (eds.). 4th International Strawberry
Trần Thanh Trúc, Dương Thị Thúy Oanh, Lý Nguyễn Bình, Nguyễn Văn Mười, 2006. Động học sự thay đổi cấu trúc khóm ở các điều kiện tiền xử lý khác nhau. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ, 6: 43:52.
Van Buren J.P. 1979. The chemistry of texture in fruits and vegetables. Journal of Texture Studies, 10, 1-23.
Vu T.S., C. Scout, D.N. Sila, B. Ly Nguyen, A.Van Loey, and M. Hendrick (2004). Effect of pre-heating on thermal degradation kinetics of carrots textura. Innovative Food Science and Emerging Technologies, 5(1), pp 31-34.