ẢNH HƯỞNG CỦA KALI PHUN LÁ GIAI ĐOẠN TIỀN THU HOẠCH ĐẾN NĂNG SUẤT VÀ PHẨM CHẤT TRÁI XOÀI CHÂU NGHỆ SAU THU HOẠCH
Abstract
Tóm tắt
Article Details
References
Bottrill D. E, Possingham J. V. and Kriedemann P. E. (1970), The effect of nutrient deficiencies on photosynthesis and respiration in spinach. Plant Soil 32:424 – 438.
Chapman H. D, and Pratt P. F. (1961), Methods of analysis for soils, plant and water. Univ. California, Berkeley, CA, USA.
Coombs J, Hind G, Leegood R. C, Tieszen L. L. and Vonshak A. (1987), Measurement of starch and sucrose in leaves. Techniques in bioprodutivity and photosynthesis, Pergamon press, pp. 219-288.
Daryl D. B. and Brown J. R. (1993), Potassium in Missouri soils. Agricultural publication GO9 185. Department of agronomy, University of Missouri – Columbia.
Dubosi M, Gilies K. A, Hamilton J. K, Rebers, and Smith F. (1956), Colorimetric methol for determination of sugar and related substances. Anal Chem 28, pp. 350-356.
Lam P. F, Omar D. and Talib Y. (1985), Fruit-drop and growth, respiration and chemical change in Golek mango. Food Technology Division, MARDI, Setdang, Selangor, Malaysia. MARDI – Research – Bulletin 1985, 13:1, 8 – 14; 155 ref.
Mai Thu Hương (2003), Ảnh hưởng của dạng và liều lượng kali phun lá đến phẩm chất xoài cát Hòa Lộc tại Cần Thơ, Luận án tốt nghiệp thạc sĩ chuyên ngành trồng trọt, Khoa Nông Nghiệp, Trường Đại Học Cần Thơ.
Quách Đỉnh, Nguyễn Văn Tiếp và Nguyễn Văn Thoa (1996), Công nghệ sau thu hoạch và chế biến rau quả, Nhà Xuất Bản Khoa học Kỹ thuật, Trang 55-120.
Salunkhe D. K. and Desai B. B. (1984), “Mango”, In: Postharvest Biotechnology of fruits, Volume I. CRC Press, Boca raton, Florida, USA, pp. 77-94.
Suelter C. H. (1970), Enzyme activated by monovalent cation. Science 168: 798- 795.
Viện Lân và Kali Canada (1995), Kali nhu cầu và sử dụng trong nền nông nghiệp hiện đại, Người dịch Công Doãn Sắt, Viện Khoa Học Nông Nghiệp Miền Nam. Nhà Xuất Bản Nông Nghiệp TP Hồ Chí Minh.