Probiotic properties and fibrinolysis ability of Bacillus subtilis natto strain
Abstract
Tóm tắt
Article Details
References
Agung,Y.I.B., Tyas,U. and Endang,S.R., 2015. Resistance of lactic acid bacteria isolated from Indonesian fermented foods in simulated gastric juice and bile solution. Jurnal Virgin. 1 (2): 134 – 141.
Boylston, T.D., Vinderola, C.G., Ghoddusi, H.B. and Reinheimer, J.A., 2004. Incorporation of bifidobacteria into cheeses: Challenges and rewards. International Dairy Journal. 14 (5): 375–387.
Cenci,G., Trotta,F. and Caldini,G., 2006. Tolerance to challenges miming gastrointestinal transit by spores and vegetative cells of Bacillus clausii. Journal of Applied Microbiology. 101 (2006): 1208 – 1215.
Feigin, V.L., Lawes, C.M., Bennett, D.A., Barker-Collo S.L. and Parag V., 2009. Worldwide stroke incidence and early case fatality reported in 56 population- based studies: a systematic review. The Lancet Neurology. 8 (4): 355 – 369.
Feigin, V.L., Forouzanfar, M.H., Krishnamurthi, R., et al., 2014. Global and regional burden of stroke during 1990-2010: findings from the Global Burden of Disease Study 2010. Lancet. 383 (9913): 245 – 254.
Hồ Thị Trường Thy, Nguyễn Nữ Trang Thùyvà Võ Minh Sơn, 2015. Khảo sát một số đặc tính chủng Bacillus subtilisB20.1 làm cơ sở cho việc sản xuất probiotic phòng bệnh gan thận mũ do Edwardseilla ictalutitrên cá tra (Pangasius hypophthalmus) nuôi thâm canh. Tạp chí Khoa học Kĩ thuật Nông Lâm nghiệp. 2: 225 – 233.
Huynh,T.H.N. and Nguyen,T.H., 2016. Examining Some Probiotics Activities of Bacillus subtilisnatto, International Journal of Modern Engineering Research. 6 (5): 33 – 37.
Kawther,I.E., Hanan,M.I., Elrashied,E.E. and Hassan,B.E., 2015. Optimization of Culture Conditions to Enhance Nattokinase Production Using RSM. American Journal of Microbiological Research. 3 (5): 165 – 170.
Le,V.H. and Nguyen,T.H., 2016. Survey and determination of probiotic activity of Bacillus subtilisnatto strain. International Journal of Modern Engineering Research. 6 (1): 73 – 78.
Lê Thị Bích Phượng, Võ Thị Hạnh, Trần Thạnh Phong, Lê Tấn Hưng, Trương Thị Hồng Vân và Lê Thị Hương, 2012. Phân lập và tuyển chọn một số chủng Bacillussinh tổng hợp Nattokinase. Tạp chí sinh học. 34 (3SE): 99 – 104.
Lê Thị Hải Yến và Nguyễn Đức Hiền, 2016. Khảo sát đặc tính probiotic các chủng vi khuẩn Bacillus subtilisphân lập tại các tỉnh Đồng bằng sông Cửu Long. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. Nông nghiệp. 2: 26 – 32.
Quách Đức Tính, Tống Thành Trung, Nguyễn Ngọc Duy và Nguyễn Thúy Hương, 2013. Khảo sát một số hoạt tính probiotic của Kefir chanh dây truyền thống và Kefir chanh dây bổ sung Lactobacillus caseiVTCC186. Science and Technology Development. 16 (3): 40 – 47.
Sangtiago, R.M., Alberto, M.., Marias, J.B., Frangcisco, P.N. and Maria, G.C., 2008. Screening of lactic acid bacteria and Bifidobacteriafor potential probiotic use in Inberian dry fermented sausages. Meat Science. 80 (3): 715 – 721.
Sumi, H., Hamada, H., Nakanishi, K. and Hiratani, H., 1990. Enhancement of the fibrinolytic activity in plasma by oral administration of Nattokinase. Acta Haematologia. 84 (3): 139-143.
Sumi, H., Yatagai, C., Wada, H., Yoshida, E. and Maruyana, M., 1995. Effect of Bacillusnatto -fermented product (BIOZYME) on blood alcohol, aldehyde concentrations after whisky drinking in human volunteers, and acute toxicity of acetaldehyde in mice. Arukoru Kenkyuto Yakubutsu Ison, 30 (2): 69 – 79.
Verónica,U. and Josep,C., 2017. Interactions between bacteria and bile salts in the gastrointestinal and hepatobiliary tracts. Frontiers in Medicine, 4 (163): 1 – 13.