Effect of storage time of raw material on the quality of gelatin from Tra Catfish skin (Pangasianodon hypophthalmus)
Abstract
Tóm tắt
Article Details
References
Ahmad, M. and Benjakul, S., 2011. Charateristics of gelatin from the skin of unicorn leatherjacket (Aluterus monoceros) as influenced by acid pretrement and extraction time. Food Hydrocolloids. 25(3): 381-388.
Amiza, M. A. and Aishah, S., 2011. Effect of drying and freezing of Cobia (Rachycentron canadum) skin on its gelatin properties. International Food Reseach Journal. 18: 159-166.
Geogre W. Latimer, 2016. Official Methods of Analysis of AOAC International, 20th Edition, Volume I. AOAC International research publisher. Rockville, 3172 pages.
Boran, G., 2010. Optimization of gelatin extraction from silver carp and textural, rheological, and sensory chracteristics of extracted gelatin. Doctor thesis. Cornell University. Ithaca, New York.
Gómez-Guillén, M. C., Turnay, J., Fernández-Díaz, M. D., Ulmo, N., Lizarbe, M. A. and Montero, P., 2002. Structural and physical properties of gelatin extracted from different marine species: A comparative study. Food Hydrocolloids. 16(1): 25-34.
Hồ Thị Hà và Châu Công Lương, 2014. Tinh sạch và xác định đặc tính của collagen từ da cá tra, ngày truy cập 20/11/2016. Địa chỉ http://text.xemtailieu.com/tai-lieu/tinh-sach-va-xac-dinh-dac-tinh-cuacollagen-tu-da-cac-tra-pangasius-hypophthalmus-ppt-30345.html.
Johnston-Bank, F. A., 1990. Gelatin. Food gels. In: P. Harris (Eds.). Elsevier Applied Science Publisher. London, pp. 233-289.
Karim, A. A. and Bhat, R., 2009. Fish gelatin: Properties, challenges, and prospects as an alternativeto mammalian gelatins. Food Hydrocolloids. 23: 563-576.
Kim, S. K., Byun, H. G. and Lee, E. H., 1994. Optimum Extraction Conditions of Gelatin from Fish Skins and its Physical Properties. Journal of Korean. Industrial and Engineering Chemistry. 5: 547-559.
Mahmoodani, F., Ardekani, V. S., Fern, S. S., Yusop, A. M. and Babji, A. S., 2014. Optimization of extraction and physicochemical properties of gelatin from Pangasius Catfish (Pangasius sutchi) skin. Sains Maylaysiana. 43: 995-1002.
Muyonga, J. H., Cole, C. G. B. and Duodu, K. G., 2004. Characterisation of acid soluble collagen from skins of young and adult Nile perch (Lates niloticus). Food Chemistry. 85(1): 81-89.
Nguyễn Đỗ Quỳnh và Nguyễn Lê Anh Đào, 2015. Nghiên cứu sản xuất gelatin từ da cá tra theo quy trình mới. Tạp chí khoa học Trường Đại Học Cần Thơ. 40: 47-52.
Nguyễn Trọng Cẩn, 1990. Công nghệ chế biến thực phẩm thủy sản tập 2, NXB nông nghiệp. Thành phố Hồ Chí Minh. 392 trang.
Ratnasari, I., Yuwono, S. S., Nusyam, H. and Widjanarko, S. B., 2013. Extraction and characterization of gelatin from different fresh water fishes as alternative sources of gelatin. International Food Research Journal. 20(6): 3085-3091.
See, S. F., Hong, P. K., Wanaida, W. M. and Babji, A. S., 2010. Physiochemical Properties of Gelatins Extracted from Skins of Different Freshwater Fish Species. International Food Research Journal. 17: 809-816.
Sáu Nghệ, 2017. Giá trị cá tra ẩn giấu ở công nghệ, ngày truy cập 20/3/2017. Địa chỉ http://thuysanvietnam.com.vn/gia-tri-ca-tra-an-giau-o-cong-nghe-article-17057.tsvn.
Trần Thị Luyến, 2006. Sản xuất các chế phẩm kỹ thuật và y dược từ phế liệu thủy sản. Nhà xuất bản Nông nghiệp. Thành phố Hồ Chí Minh, 162 trang.
Tạ Hà, 2018. Xuất khẩu cá tra Việt Nam đang chuyển dịch dần dần sang Châu Á, ngày truy cập 22/04/2018. Địa chỉ http://m.vasep.com.vn/Tin-Tuc/1207_51644/Xuat-khau-ca-tra-Viet-Nam-dang-chuyen-dich-dan-dan-sang-Chau-A.html.