Tối ưu hóa hiệu suất trích ly tinh dầu bưởi của thiết bị trích ly dạng pilot
Abstract
Tóm tắt
Article Details
Tài liệu tham khảo
Ayala, J. R.,Montero,G., Campbell, H. E.et al.,2017. Extraction and characterization of orange peel essential oil from Mexico and United States of America. Journal of Essential Oil BearingPlants. 20(4): 897 – 914.
Balti, M. A., Hadrich, B., Kriaa, K., Kechaou, N., 2018. Lab-scale extraction of essential oils from Tunisian lemongrass (Cymbopogon flexuosus). Chemical Engineering and Processing: Process Intensification. 124:164-173.
Bustamante, J., Stempvoort, S., García-Gallarreta, M. et al., 2016. Microwave assisted hydro-distillation of essential oils from wet citrus peel waste. Journal of Cleaner Production. 137: 598-605.
Chen, Q., Hu, Z., Yao, F. Y. D., Liang, H., 2016. Study of two-stage microwave extraction of essential oil and pectin from pomelo peels. LWT - Food Science and Technology. 66: 538-545.
Dawen, S., Zeng, X., Zhong, H., Xu, Z., Fan, R., 2015. Pomelo peel essential oil extraction method by peel icing and breaking. United Stated Patent Application Publication, US 2015/0073161 A1.
Darjazi, B. B., 2014. Comparison of peel components of Pummelo (Citrus Grandis) obtained using cold-press and hydrodistillationmethod. Journal of Life Science and Biomedicine. 4(2): 71-77.
Desai, M. A., Parikh, J., 2015. Extraction of essential oil from leaves of lemongrass using microwave radiation: optimization, comparative, kinetic, and biological studies. ACS Sustainable Chemistry & Engineering. 3(3): 421-431.
Farhat, A., Fabiano-Tixier, A.S., Maataoui, M. E., Maingonnat, J.F., Romdhane, M., Chemat, F., 2011. Microwave steam diffusion for extraction of essential oil from orange peel: Kinetic data, extract’s global yield and mechanism. Food Chemistry. 125 (1):255-261.
Hà Duyên Tư, 2009. Phân tích hóa học thực phẩm. Nhà xuất bản khoa học và kỹ thuật. Hà Nội, 323 trang.
Hoshino, R., Wahyudiono, Machmudah, S., Kanda, H., Goto, M., 2014. Simultaneous extraction of water and essential oils from citrus leaves and peels using liquefied dimethyl ether. Journal of Nutrition & Food Sciences. 4(5): 1-6.
Lâm Thuỳ Duyên, 2017. Đánh giá khả năng kháng khuẩn và chống oxy hóa của tinh dầu trích ly từ vỏ bưởi Năm Roi (Citrus grandis). Luận văn Cao học. Trường Đại học Cần Thơ. Thành phố Cần Thơ.
Maiti, S., Bhatt, C., Patel, P., Ghosh, P. K., 2012. Use of solar thermal energy in the hydrodistillationof essential oil. Journal of Renewable and Sustainable Energy. 4(6): 063106-1-14.
Thanh, N. D. B., Trung, D. N., Ta, D. H., 2018. Modeling of essential oil extraction process: Application for orange, pomelo, and lemongrass. Vietnam Journal of Science and Technology. 56(4A): 182-189.
Trần Thị Phả, Vũ Văn Biển, NguyễnThị Hảo, Hứa Văn Đáo và Vương Văn Ánh, 2014. Kết quả bước đầu nghiên cứu xây dựng mô hình chưng cất tinh dầu cam, bưởi phục vụ xử lý rác thải xốp. Tạp chí Khoa học & Công nghệ - Đại học Thái Nguyên. 122(08):117-123.
Tran, T. H, Nguyen, P. T. N., Nguyen, D. T., Van, T. T. H., Long, G. B., 2018. Optimizing the pomelo oils extraction process by microwave-assisted hydro-distillation using soft computing approaches. Solid State Phenomena. 279: 217–221.