Làm mất ảnh hưởng của quang kỳ trên giống lúa Nàng Thơm Chợ Đào
Abstract
Tóm tắt
Article Details
Tài liệu tham khảo
Amano, E., andTano, S. 2004. Mutation Breeding Manual. Asia. Forum ForNuclear Cooperation in Asia (FNCA). Mutation Breeding Project. 177 pages.
Bộ Nông Nghiệp & PTNT, 2011. QCVN 01-55: 2011/BNNPTNT. Quy chuẩn Kỹ thuật Quốc gia về khảo nghiệm giá trị canh tác và sử dụng của giống lúa.
Broertjes, C., and Van Harten, A. M., 1988. Applied mutation breeding for vegetativety propagated crops. Development in crop sciences 12. Amsterdam. 345 pages.
Cagampang, G.B. and Rodriguez, F.M., 1980. Methods analysis for screening crops of appropriate qualities. Institute of plant breeding, University of the Philippines at Los Banos, Pp 8-9.
IRRI (International Rice Research Institute), 2013. SES Standard evaluation system for Rice. P.O. Box 993, Manila 1099, Philippines, 52 pages.
IRRI (International Rice Research Institute), 1997. Screening rice for salinity tolerance. P.O. Box 933, Manila 1099, Philippines. 31pages.
Jennings, P.R., Coffman, W.R. and Kauffman, H.E., 1979. Rice improvement. IRRI, Philippins, 250 pages.
Juliano, B.O., Albano, E.L. and Cagampang, G.B., 1964. Variability in protein content, amylose content an alkali diges tibitity of rice varieties in Asia. Philippines Agriculturist, 79 pages.
Kenneth A. Gravios and Ronnie S. Halms, 1996. Seeding rate effect on rough rice yield, head rice and total milled rice. Agronomy Journal. 88(1): 82-84.
Laemmli, U.K., 1970. Cleavage of structural protein during the assembly of the head of bacteriophage T4. Nature, 227: 680-685.
Lowry, O.H, Rosebrough, N.J., Farr, A.L. and Randall, R.J.,1951. Protein measurement with the Folin phenol reagent. Journal of Biological Chemistry, 193(1): 265-275.
Peng, S., Cassman, K.G., Virmani, S.S., Sheehy, J. and Khush, G.S., 1999. Yield potential of Tropical rice since the release of IR8 and the challenge of increasing rice yield potential. Crop Science, 39(6): 1552-1559.
Quan Thị Ái Liên, 2015. Tạo giống lúa đột biến ngắn ngày chịu mặn có năng suất tốt và phẩm chất tốt. Luận án tiến sĩ Nông nghiệp ngành Khoa học Cây trồng. Trường Đại học Cần Thơ. Thành phố Cần Thơ.
Tan, Y.F., Li, J.X., Yu, S.B., Xing, Y.Z., Xu, C.G. and Zhang, Q., 1999. The three important traits for cooking and eating quality of rice grains are controlled by a single locus in an elite rice hybrid Shanyou 63. Theoretical and Applied Genetics, 99(3-4): 642-648.
Tang, S.X., Khush, G.S. and Juliano, B.O., 1991. Genetic of gel consitnecy in rice (Oryza sativaL.). Indian Academy of Sciences, 70(2): 69-78.
Võ Công Thành và Phạm Văn Phượng, 2003. Một số kết quả ứng dụng kỹ thuật điện di SDS-PAGE trong công tác chọn giống lúa chất lượng cao. Tạp chí Nông Nghiệp & PTNT, 3: 172-182.
Yoshida S., Forno, D. A., Cock, J. H.and Gomez, K.A., 1997. Laboratory manual for physiological studies of rice. International Rice Research Institute, 83 pages.