Ảnh hưởng của xử lý enzyme và chế độ thanh trùng đến chất lượng sản phẩm nước ép dưa lưới
Abstract
Tóm tắt
Article Details
Tài liệu tham khảo
Alam, M. K., Hoque, M. M., Morshed, S., Shahriar, S. M. S. and Begum, A., 2013. A study on watermelon (Citrullus Lanatus) juice preserved with chemical preservatives at refrigeration temperature. Journal of Environmental Science and Natural Resources, 5(2), 23-28.
Bùi Thị Kim Hân, 2011. Xây dựng quy trình sản xuất nước dưa hấu có gas. Đại học Cần Thơ.
Czukor, B. and Nyarady, Z. F., 1999. Production of high-fibreproducts by enzymatic treatment. In Euro food chem. Budapest, Hungary, FECSEvent., 234: 335-342.
Demir, N., Acar, J., Sarioglu, K. and Mutlu, M., 2001. The use of commercial pectinase in fruit juice industry. Part 3: Immobilized pectinase for mash treatment. Journal of Food Engineering, 47(4): 275-280.
Lane, J. H. and Eynon, L., 1923. Volumetric determination of reducing sugars by means of Fehling’s solution, with methylene blue as internal indicator. IS1 XXV: 143-149.
Lester, G., 1997. Melon (Cucumis meloL.) fruit nutritional quality and health functionality. HortTechnology, 7(3): 222-227.
Liu, Y., Hu, X., Zhao, X., and Song, H., 2012. Combined effect of high pressurecarbon dioxide and mild heat treatment on overall quality parameters of watermelon juice. Innovative Food Science & Emerging Technologies, 13, 112-119.
NguyễnĐức Lượng, 2004. Công nghệ enzyme. NXB Đại học Quốc Gia Thành Phố Hồ Chí Minh.
NguyễnMinh Thủy, NguyễnThị Nếp, NguyễnPhú Cường, NguyễnThị MỹTuyền, Đinh Công Dinh và Hồ Thanh Hương, 2013. Khảo sát ảnh hưởng của các thành phần bổ sung và điều kiện xử lý đến chất lượng nước khóm – chanh dây. Tap chí khoa học Đại học Cần Thơ, 27(b): 48-55.
NguyễnNhật Minh Phương, Lý NguyễnBình, Châu Trần Diễm Ái và Chế Văn Hoàng, 2011. Tác động enzyme pectinase đến khả năng trích ly dịch quả và các điều kiện lên men đến chất lượng rượu vang xoài sau thời gian lên men chính. Tạp chí khoa học Đại học Cần Thơ, 20(a): 127-136.
NguyễnThị Minh Nguyệt và Trương Thị Cẩm Trang, 2010. Nghiên cứu xử lý dịch ép một số loại trái cây Việt Nam. Tạp chí hoạt động khoa học, 38-39.
NguyễnVăn Mùi, 2001. Thực hành hóa sinh học. Nhà xuất bản Đại học Quốc gia Hà Nội.
Palmero, P., Lemmens, L., Ribas-Agustí, A., Sosa, C., Met, K., de Dieu Umutoni, J., Hendrickx, M., Van Loey, A., 2013. Novel targeted approach to better understand how natural structural barriers govern carotenoid in vitro bioaccessibility in vegetable-based systems. Food Chemistry, 141(3): 2036-2043.
Phạm Văn Sổ và Bùi Như Thuận, 1991. Kiểm nghiệm lương thực, thực phẩm, Đại học Bách khoa Hà Nội.
Sreenath, H. K., and Santhanam, K., 1992. The use of commercial enzymes in white grape juice clarification. J. Ferment. Bloeng, Amsterdam, 73(3),:p241-243.
Will, F., Bauckhage, K. and Dietrich, H., 2000. Apple pomace liquefaction with pectinase and cellulase: analytical data of the corresponding juices. European Food Research and Technology, 211(4): 291-297.