Lên men rượu vang khoai lang tím Nhật (Ipomoea batatas)
Abstract
Tóm tắt
Article Details
Tài liệu tham khảo
Calvo, P., Ormeño-Orrillo, E., Martinez-Romero, E., Zúñiga, D., 2010. Characterisationof Bacillus isolates of potato rhizosphere from Andean soils of Peru and their potential PGPR characteristics. Brazilian Journal of Microbiology. 41(4): 899-906.
Duhan, J., Kumar, A., Tanwar, S.K., 2013. Bioethanol production from starchy part of tuberous plant (potato) using Saccharomyces cerevisiae MTCC-170. African Journal of Microbiology Research. 7: 5253-5260.
Dutta, T. K., Jana, M., Pahari, P. R., Bhattacharya, T., 2006. Turkish Journal of Zoology. 30:187-195.
Hồ Minh Thuấn, 2013. Thử nghiệm sản xuất rượu đế từ khoai lang. Luận văn tốt nghiệp thạc sĩ.. Trường Đại học Cần Thơ.
Jagatee, S., Pradhan, C., Dash, P. K., Sahoo, S., and Mohanty, R. C., 2015. Optimization for saccharification of sweet potato (Ipomoea batatasl) flour for enhanced ethanol production. International Journal of Science, Technology & Management. 4: 2394-1537.
Kano, M., Takayanagi, T., Harada K., Makino K. and Ishikawa F., 2005. Antioxidative activity of anthocyanins from purple sweet potato, Ipomoerabatatas cultivar Ayamurasaki. Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry. 69(5): 979-988.
Kayikci, Ö., And Nielsen, J., 2015. Glucose repression in Saccharomyces cerevisiae. Ferderationof European Microbiological Society (FEMS) Yeast Research yeast research, 15(6): 1-8.
Kays, S.J., Wang, Y., McLaurin, W.J., 2005. Chemical and geographical assessment of the sweetness of the cultivated sweetpotatoclones of the world. Journal of the American Society for Horticultural Science. 130(4): 591-597.
Kinh tế Sài Gòn online, 2018. Khoai lang Bình Tân kêu cứu. Truy cập ngày 26/4/2019. Địa chỉ: https://www.thesaigontimes.vn/281616/Khoai-lang-Binh-Tan-keu-cuu.html
Nhan Minh Trí, 2015. Các biến đổi chất lượng bánh tráng sữa khoai lang tím trong quá trình chế biến.Tạpchí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ: 39 (2015): 29-35
Paul, S. K., Dutta, H., Mahanta, C. L., and Kumar, P., 2014. Process standardization, characterization and storage study of a sweet potato (Ipomoea batatas L.) wine. International Food Research. 21: 1149-1156.
Permanasari, A. R., Yulistiani, F., Purnama, R. W., Widjaja, T., and Gunawan, S., 2018. The effect of substrate and enzyme concentration on the glucose syrup production from red sorghum starch by enzymatic hydrolysis. IOP Conf. Series: Earth and Environmental Science. 160: 1-6.
Ukpabi, U.J., 2009. Root and tubers in Nigeria as sources of industrial raw materials. In: Onwualu, P.A., Obasi, S.C., Ukpabi, U.J. (Eds.). Nigeria AgroRaw Materials Development Some Industrial Crops and Salient Issues. RMDRC Publications. Abuja, Nigeria: 1-19.
Võ Thị Tú Trinh. 2012. Nghiên cứu quy trình sản xuất rượu đế từ khoai lang. Luận văn tốt nghiệp đại học, Trường Đại học Cần Thơ.
Vu, D.H., Loc, D.T., Ho, T.V., and Kim, H., 2000. Sweet potato in the postriceareas of Vietnam. In: RascoJr., E.T., Amante, V.d.R. (Eds.). Sweet Potato in Tropical Asia. Philippine Council for Agriculture, Forestry, and Natural Resources Research and Development. Los Baños, Laguna, The Philippines: 189-220.
Tiêu chuẩn Việt Nam (TCVN-3217:79). 1979. Quy định kỹ thuật về Sản phẩm thực phẩm - phân tích cảm quan - phương pháp cho điểm. Ủy ban Khoa học và Kỹ thuật Nhà nước ban hành
Tiêu chuẩn Việt Nam (TCVN-7045:2002). 2002. Quy định kỹ thuật về Rượu vang. Bộ Khoa học và Công nghệ ban hành.