Bước đầu nghiên cứu thành phần hóa học và tác dụng kháng viêm in vitro của lá khế (Averrhoa carambola L.)
Abstract
Tóm tắt
Article Details
Tài liệu tham khảo
Cabrini, D.A., Moresco, H.H., Imazu, P., et al., 2011. Analysis of the Potential Topical Anti-Inflammatory Activity of Averrhoa carambola L. in mice. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. 2011: 1-7.
Dhingra, A.K., Chopra, B., Dass, R., and Kumar Mittal, S.2015. An update on Anti-inflammatory Compounds: A Review. Anti-Inflammatory & Anti-Allergy Agents in Medicinal Chemistry. 14(2): 81-97.
Grant, N.H., Alburn, H.E., and Kryzanauskas, C., 1970. Stabilization of serum albumin by anti-inflammatory drugs. Biochemical Pharmacology. 19(3): 715-722.
Habibur, R., Chinna Eswaraiah, M., and Dutta, A.M., 2015. In-vitroAnti-inflammatory and Anti-arthritic Activity of Oryza sativa Var. Joha Rice(An Aromatic Indigenous Rice of Assam). American Eurasian Journal AgriculturalEnvironment Science. 15(1): 115-121.
Cao Quốc Chánh và Nguyễn Văn Hoan, 2006. Cây khế. NXB Nông nghiệp Hà Nội, 121 trang.
Krasowska, A., Rosiak, D.A.W.I.D., Szkapiak, K., Oswiecimska, M., Witek, S., and Lukaszewicz, M., 2001. The antioxidant activity of BHT and new phenolic compounds PYA and PPA measured by chemiluminescence. Cellular & Molecular Biology Letters. 6(1): 71-81.
Đỗ Tất Lợi, 2004. Những cây thuốc và vị thuốc Việt Nam. NXB Y học. Hà Nội, 1300 trang.
Nguyễn Kim Phi Phụng, 2007. Phương pháp cô lập hợp chất hữu cơ. NXB Đại Học Quốc Gia TP. Hồ Chí Minh, 528 trang.
Rice-Evans, C.A., Miller, N.J., and Paganga, G., 1996. Structure-antioxidant activity relationships of flavonoids and phenolic acids. Free Radical Biology and Medicine. 20(7): 933-956.
Senthilrani, S., Renuka Devi, P., 2014. Biological activities and chemical composition of Cassia auriculata. Asian Journal of Biochemistry. 9: 195-202.