Nghiên cứu phổ nhiệt huỳnh quang bằng phần mềm R
Abstract
Tóm tắt
Article Details
Tài liệu tham khảo
Correcher V., Garcia-Guinea J., 2013 Potential use of the activation energy value calculated from the thermoluminescence glow curves to detect irradiated food. J Radioanal Nucl Chem 298 (2):821-825.
D’Oca M. C., Bartolotta A., Cammilleri C., Giuffrida S., Parlato A., Di Stefano V., 2009 The additive dose method for dose estimation in irradiated oregano by thermoluminescence technique. Food Control 20 (3):304-306.
Dogan T., Toktamis H., Yuksel M., Topaksu M., Yazici A. N., 2015 Thermoluminescence glow curve analysis of natural onyx from Turkey. Appl Radiat Isot 96:13-19.
EN 1788, 2001, Foodstuffs-Thermoluminescence detection of irradiated food from which silicate minerals can be isolated. Brussels: European Committee of Standardization
Horowitz Y. S., Yossian D., 1995 Computerised glow curve deconvolution: application to thermoluminescence dosimetry. Radiat Prot Dosim 60.
Jun Peng, Jorge More, Burton Garbow, Kenneth Hillstrom, John Burkardt, Linda R. Petzold, Alan C. Hindmarsh, Setzer R. W. (2016) Thermoluminescence Glow Curve Deconvolution. http://CRAN.R-project.org/package=tgcd.
Kucuk N., Gozel A. H., Yuksel M., Dogan T., Topaksu M., 2015 Thermoluminescence kinetic parameters of different amount La-doped ZnB2O4. Appl Radiat Isot 104:186.
Pagonis V., Kitis G., Furetta C., 2006, Numerical and Practical Exercises in Thermoluminescence. Springer, United States of America
Pagonis V., Mian S., Kitis G., 2001 Fit of First Order Thermoluminescence Glow Peaks using the Weibull Distribution Function. Radiat Prot Dosim 93 (1):11-17.
Sadek A. M., 2013 Test of the accuracy of the computerized glow curve deconvolution algorithm for the analysis of thermoluminescence glow curves. Nucl instrum meth A 712:56-61.
Sadek A. M., Eissa H. M., Basha A. M., Carinou E., Askounis P., Kitis G., 2015 The deconvolution of thermoluminescence glow-curves using general expressions derived from the one trap-one recombination (OTOR) level model. Appl Radiat Isot 95:214-221.
Nguyễn Duy Sang, 2015, Đo phổ nhiệt huỳnh quang của bột ớt với các liều chiếu xạ khác nhau, Tạp chí Khoa học Trường Đại học Sư Phạm TP. Hồ Chí Minh, số 9 (75).
Nguyễn Duy Sang, 2013, Nghiên cứu ứng dụng hiện tượng nhiệt huỳnh quang trong việc xác định sản phẩm chiếu xạ ở Việt Nam, Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ, số 29, tr. 105-110.