ẢNH HƯỞNG CỦA KHỐI LƯỢNG CÁ ĐIÊU HỒNG (Oreochromis sp.) ĐẾN ĐẶC ĐIỂM HÌNH THÁI, THÀNH PHẦN HÓA HỌC VÀ HIỆU SUẤT THU HỒI
Abstract
Tóm tắt
Article Details
Tài liệu tham khảo
Al-Noor, S.M., Hossain, M.D. and Islam, M.A., 2012. The study of fillet proximate composition, growth performance and survival rate of striped catfish (Pangasius hypophthalmus) fed with diets containing different amounts of alpha-tocopherol (Vitamin-E). Bio-Science, 1023-8654: 67-74.
Anderson, R.O. and Gutreuter, S.J., 1983. Length, weight and associated structural indices. Fisheries techniques: 283- 300.
Einen, O., Waagan, B. and Thomassen, M.S., 1998. Starvation prior to slaughter in Atlantic salmon (Salmo salar): I. Effects on weight loss, body shape, slaughter- and fillet yield, proximate and fatty acid composition. Aquaculture 166(1-2): 85-104.
Elena, O., Teresina, N.evigato, Gabriella, D.L., Maurizio, M., Irene, C., Loretta, G., Roberto C., 2008. New trends in the seafood market. Sutchi catfish (Pangasius hypophthalmus) fillets from Vietnam: Nutritional quality and safety aspects, 110: 383–389.
Huss, H.H., 1988. Fresh fish: quality and quality changes. FAO, 132 pp.
Huss, H.H., 1995. Quality and quality changes in fresh fish. FAO, 348 pp.
Islami, S.N., Reza, M.S., Mansur, M.A., Hossain, M.I., Shikha, F.H., and Kamal, M., 2014. Rigor index, fillet yield and proximate composition of cultured striped catfish (Pangasianodon hypophthalmus) for its suitability in processing industries in Bangladesh. Journal of Fisheries Volume 2: 157-162.
Jone, R.E., Petrtrell, R.J. and Pauly, D., 1999. Using modified length –weight relationship to assess the condition of fish. Aquacultural engineering 20: 261-276.
Love, R.M., 1970. The chemical biology of fishes. Academic Press, 547pp.
Paaver, T., Gross, R. and Ilves, P., 2004. Growth rate, maturation level and flesh quality of three strains of large rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) reared in Estonia. Aquaculture International, 12: 33-45.
Rasmussen, R.S., 2001. Quality of farmed salmonids with emphasis on proximate composition, yield, and sensory characteristics. Aquaculture Research 32(10): 767-786.
Robinson, E.H. and Li, M.H., 2007. Effect of fish size and feeding frequency on Channel Catfish Production. Research Report 24.
Rohani, A.C., Normah, O., Zahrah, T., Utama, C.C.M. and Saadiah, I., 2009. Quality of fish fillet from pond-raised red tilapia and its utilization in the development of value-added product. J. Trop. Agric. and Fd. Sc. 37, 2: 153-161.
Trần Thanh Trúc, Đỗ Thị Đoan Khánh và Nguyễn Văn Mười, 2009. Ảnh hưởng của sự thay đổi khối lượng đến tính chất vật lý đặc trưng của cá sặc rằn. Tạp chí khoa học, Đại học Cần Thơ. Số 11b: 293-300.
Thảo Vy, 2013. Liên kết sản xuất và tiêu thụ cá điêu hồng: Tránh tình trạng “được mùa mất giá”. http://thuysanvietnam.com.vn/lien-ket-san-xuat-va-tieu-thu-ca-dieu-hong-tranh-tinh-trang-duoc-mua-mat-gia-article-6372.tsvn, truy cập ngày 22/04/2014.
Trung tâm nghiên cứu khoa học nông vận. Đặc điểm sinh học cá tra, cá ba sa. http://www.khoahocchonhanong.com.vn/csdlkhcn/modules.php?name=News&op=viewst&sid=761, truy cập ngày 22/04/2014.
Thư viện thực hành sản xuất nông nghiệp tốt. Thông tin về cá ba sa. http://www.gap.org.vn/Th%C6%B0vi%C3%AAnd%E1%BB%B1%C3%A1n/GlobalGAPv%E1%BB%81C%C3%A1Basa/tabid/721/Default.aspx, truy cập ngày 22/04/2014
Sở Nông nghiệp và Phát triển nông thôn thành phố Hồ Chí Minh, 2007. Nuôi cá điêu hồng (rô phi đỏ). http://www.sonongnghiep.hochiminhcity.gov.vn/tonghop/lists/posts/post.aspx?Source=/tonghop&Category=Thu%E1%BB%B7+s%E1%BA%A3n&ItemID=77&Mode=1, truy cập ngày 22/04/2014.