ƯƠNG CÁ BÓP (RACHYCENTRON CANADUM) GIỐNG VỚI THỨC ĂN KHÁC NHAU TRONG HỆ THỐNG TUẦN HOÀN
Abstract
Tóm tắt
Article Details
Tài liệu tham khảo
Angela, N. L., Craig, S. R and Lean, E. C. 2006. Replacement of fish meal in cobia (Rachycentron canadum) diets using an orangically certified protein. Aquaculture257 (2006), Pages 393 – 399.
Atwood, S.P Young, J.R Tomasso and T. I. J. Smith. 2001. Resistance of Cobia, Rachycentron canadum, juveniles to low salinity, low temperature, and high environmental nitrite concentrations. Journal of Applied Aquaculture, volume 15, issue 3-4, p. 191-195.
Benetti, D.D., Bruno Sardenberg, Aaron Welch, Ronald Hoenig, M. Refik Orhun, Ian Zink, 2008. Intensive larval husbandry and fingerling production of cobia Rachycentron canadum. Aquaculture, Volume 281, Issues 1-4, September 2008, page 22-27.
Charles R. Weirich, Paul S. Wills, Richard M. Baptiste and Marty A. Riche (2010). “Production Characteristics and Body Composition of Juvenile Cobia Fed Three Different Commercial Diets in Recirculating Aquaculture Systems”.North American Journal of Aquaculture(72): 43–49.
Chou, R. L., Mao, S. S and H. Y. Chen. 2001. Optimal dietary proteinand lipid levels for juvenile / cobia Rachycentron canadum.Aquaculture 193 (2001) 81 – 89.
Cynthia K. Faulk, Jefrey B. Kaiser and G. Joan Holt (2007). Growth and survival of laral and juvenile cobia Rachycentron canadumin a recirculating raceway system.
FAO,2012.www.fao.org/fishery/culturedspecies/Rachycentron_canadum/en#tcNA00FE. Cập nhật ngày 30/07/2012.
Holt, G.J., Kenneth A.W., Glenn, M.H and Cynthia K.F. 2007.Growth of juvenile cobia, Rachycentroncanadum, at three different densities in a recirculating aquaculture system. Aquaculture, Volume 264, Issues 1-4, 6 April 2007, Pages 223-227.
Kenneth A. Webb Jr., Glenn M. Hitzfelder, Cynthia K. Faulk and G. Joan Holt (2007). Growth of juvenile cobia, Rachycentron canadum, at three different densities in a recirculating aquaculture system. Aquaculture(264): 223–227.
Liao, I.C., Ting-Shih Huang, Wann-Sheng Tsai, Cheng-Ming Hsueh, Su-Lean Chang and Eduardo M.Leano. 2004. Cobia culture in Taiwan: current status and problems, Aquaculture 237 (2004) 155-165.
Matthew J.Resley, Kenneth A.Webb and Jr.G. Joan Holt (2006). Growth and survival of juvenile cobia, Rachycentron canadum, at different salinities in a recirculating aquaculture system. Aquaculture(253): 398–407.
Nguyễn Quang Huy, 2002. Tình hình sản xuất và nuôi thương phẩm cá bớp (Rachycentron canadum). Tạp chí Thủy sản, số 7: 14 – 16.
QCVN 38, 2011. Quy chuẩn kỹ thuật quốc gia về chất lượng nước mặt bảo vệ đời sống thủy sinh. Bộ Tài nguyên môi trường. Hà Nội.
Schwarz, M.H., McLean, E., Craig, S.R., 2007. Research experience with cobia: Larval rearing, juvenile nutrition and general physiology. In: Liao, I.C., Leano, E.M. (Eds.), Cobia aquaculture: Research, development and commercial production. Asian Fisheries Society, Manila, Philippines, World Aquaculture Society, Louisiana, USA, The Fisheries Society of Taiwan, Keelung, Taiwan, and National Taiwan Ocean University, Keelung, Taiwan, pp. 1-17.
Trần Ngọc Hải, Đặng Khánh Hồng, Trần Nguyễn Duy Khoa và Lê Quốc Việt, 2013. Ương Ấu trùng cá bóp (Rachycentron canadum) với các loại thức ăn khác nhau. Tạp chí Khoa học TrườngĐại học Cần Thơ, Số 25, Phần B, trang 43 – 50.