NGHIÊN CỨU QUI TRÌNH ĐIỀU CHẾ BỘT ENZYME PAPAIN THÔ TỪ NHỰA ĐU ĐỦ
Abstract
Tóm tắt
Article Details
Tài liệu tham khảo
Albert, L. and D. M. Philippe, 1998. The cystein proteases from the of carica papaya Latex. Drugs and the pharmaceutical Sciences. Vol 84, chapter 6, 107 - 129 pharmaceutical Enzymes. University of Ghent. Belgium.
Arnon, R., 1970. Papain. Methods in Enzymology Vol. 19,G. Perlmann and L. Lorand, Academic Press, NY, 226
Balls, A. and H. Lineweaver, 1939. Isolation and Properties of Crystalline Papain. J Biol Chem 130, 669.
Barrett, A. and D. Buttle, 1985. Names and Numbers of Papaya Proteinases. Biochem J 228.
Bradford, M.M., 1976. A rapid and sensitive mocrogram quantities of protein utilizing the principle of protein dye biding. Anal. Biochem. 72, 248-254.
Đỗ Tất Lợi, 1986. Những cây thuốc và vị thuốc Việt Nam. Hà Nội: Nhà xuất bản Khoa học và kỹ thuật.
Helmut, U., 1998. Industrial enzymes and their applications. John Wiley & Sons, Inc.147-150
Krishnaiah D., B. Awang, S. Rosalam and A. Buhri, 2002. Commercialisation of papain enzyme from papaya. Omar, R., Ali Rahman, Z., Latif, M.T., Lihan, T. and Adam J.H. (Eds.): 244-250 Proceedings of the Regional Symposium on Environment and Natural Resources (Vol. 1) 10-11th April 2002, Hotel Renaissance Kuala Lumpur, Malaysia
Kunitz M.,1947. Determination of proteolytic activity by the casein digestion method.
J. Gen. Physiol. 30, 291
Nguyễn An Tường, 2003. Rau củ quả với sức khỏe và sắc đẹp. Khoa học phổ thông số 671, Trang 32.
Nielsen, P. M. and H. S. Olsen, 2002. Emzymic modification of food protein In Enzymes in food technology. Whitehurst, R. J, Ed. UK: Sheffield Academic Press Ltd.
Piggott, R., 2002. Commercial emzyme production and genetic modification of source organisms In Enzymes in food technology.Whitehurst, R. J, Ed. UK: Sheffield Academic Press Ltd.
Trần Anh Dũng, 2006. Nghiên cứu sản xuất bột bromelain tinh sạch từ phụ phẩm vỏ khóm. Luận văn tốt nghiệp ngành Công nghệ Sinh học. Đại học Cần Thơ.
Zhao, G. And G. Zhang, 2005. Effect of protective agent, freezing temperature rehydration media on viability of malolactic bacteria subjected to freezing-drying.