KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG MEN LÀM RƯỢU VÀ RƯỢU XUÂN THẠNH
Abstract
Tóm tắt
Article Details
Tài liệu tham khảo
Dung, N.T.P., Rombouts, F.M., and Nout, M.J.R. 2006. Functionality of selected strains of moulds and yeasts from Vietnamese rice wine starters. Food Microbiology 23, 331-340.
Dung, N.T.P., Rombouts, F.M., and Nout, M.J.R. 2007. Characteristics of some traditional Vietnamese starch-based rice wine fermentation starters (men). Food Science and Technology/LWT 40, 130-135.
Hesseltine, C.W., Rogers, R., and Winarno, F.G. 1988. Microbiological studies on amylolytic oriental fermentation starters. Mycopathologia 101, 141-155.
Lee, A.C. and Fujio, Y. 1999. Microflora of banh men, a fermentation starter from Vietnam. World Journal of Microbiology and Biotechnology 15, 51-55.
Lim, G. 1991. Indigenous fermented foods in South East Asia. ASEAN Food Journal 6, 83-101.
Nguyễn Đức Lượng. 2004. Công nghệ vi sinh vật, tập 3. Nhà xuất bản Đại học Quốc gia TP. Hồ Chí Minh.
Nout, M. J. R. and Aidoo, K. E. 2002. Asian fungal fermented food. In The Mycota. Vol. X “Industrial application”. Ed. H.D. Osiewacz, 23-47. Berlin-Heidelberg-New York:Springer-Verlag.
Nwosu, C.D. and Ojimelukwe, P.C. 1993. Improvement of the traditional method of ogiri production and identification of the micro-organisms associated with the fermentation process. Plant Foods for Human Nutrition 43, 267-272.
Tiêu chuẩn Việt Nam: Rượu - Phân tích cảm quan - Phương pháp cho điểm, TCVN 3217 : 1979.
Tiêu chuẩn Việt Nam: Nước uống - Yêu cầu kỹ thuật, TCVN 5501 : 1991.
Tiêu chuẩn Việt Nam: Rượu trắng - Qui định kỹ thuật, TCVN 7043 : 2002.