Ảnh hưởng của mật độ copepoda (Cyclops vicinus) lên sự phát triển Artemia franciscana ở các độ mặn khác nhau
Abstract
Tóm tắt
Article Details
Tài liệu tham khảo
Baert, P., Anh, N. T. N., Quynh, V. D., Hoa N. V. and Sorgeloos, P., 1997. Increasing cyst yields in Artemia culture ponds in Vietnam: the multi-cycle system. Aquaculture Research 28(10): 809-814.
Cervetto, G.,Gaudy, R., Pagano, M., 1999. Influence of salinity on the distribution of Acartia tonsa (Copepoda, Calanoida).Journal of Experimental Marine Biology and Ecology, 239 (1):33-45.
Chen, Q., Sheng, J., Lin, Q. and Gao, J. Y., 2006. Effect of salinity on reproduction and survival of the copepod Pseudodiaptomus annandalei Sewell. Aquaculture258 (1–4): 575-582.
Nguyễn Thị Hồng Vân, Dương Thị Mỹ Hận và Nguyễn Văn Hòa, 2010. Ảnh hưởng của độ mặn lên sinh trưởng và sinh sản 2 dòng Artemia SFB_VC và GSL, kỷ yếu Hội nghị khoa học thủy sản lần 4, Trường Đại học Cần Thơ: 126-136.
Nguyễn Văn Hòa, Nguyễn Thị Hồng Vân, Nguyễn Thị Ngọc Anh, Phạm Thị Tuyết Ngân, Huỳnh Văn Tới, Trần Hữu Lễ, 2007. Artemia – Nghiên cứu và ứng dụng trong nuôi trồng thủy sản, nhà xuất bản Nông Nghiệp. 134 trang.
Nguyễn Văn Hòa. 2002. Seasonal farming of brine shrimp Artemia in artisanal salt ponds in Vietnam: Effect of temperature and salinity. Ph.D thesis in aquaculture, Ghent University, Belgium: 184pp.
Nguyen Thi Ngoc Anh. 2009. Optimization of Artemia biomass production in salt ponds in Vietnam and use as feed in local aquaculture. Ph.D thesis in aquaculture, Ghent University, Belgium: 250pp.
Ohs, C., Rhyne, A.L., Grane, S., Dimaggio, M. and Stenn, E., 2010. Salinity Effects on Reproduction and Survival of the Calanoid Copepod Pseudodiaptomus Pelagicus. Aquaculture 307 (3-4): 219-224.
Soundarapandian, P. and Saravanakumar, G., 2009. Effect of Different Salinities on the Survival and Growth of Artemia Spp. Current Research Journal of Biological Sciences 1(2): 20-22.
Sorgeloos, P. and Laven, P., 1996. Manual on live food production and ít use in aquaculture. FAO technical book: 361 pp.
Sorgeloos, P., 1980. The use of the brine shrimp Artemia in aquaculture. In: Persoone, G., Sorgeloos, P., Roels, O., Jaspers, E. Eds., The brine shrimp Artemia. Ecology, Culturing, Use in Aquaculture, 3, Universa Press, Wetteren: pp. 25–46
Sorgeloos, P., Dhert, P. and Candreva, P. 2001. Use of the brine shrimp Artemia sp in marine fish larviculture, Aquaculture 200/2001: 147-159.
Toi, H. T., Boeckx, P., Sorgeloos, P., Bossier, P. and Van Stappen, G., 2013. Bacteria contribute to Artemia nutrition in algae-limited conditions: A laboratory study. Aquaculture 388-391: 1-7.
Van Stappen, G., 1996. Introduction, biology and ecology of Artemia. In: Lavens, P., Sorgeloos, P. (Eds.), Manual on the production and use of live food for aquaculture, Food and Agriculture Organization of the United Nations: pp 101-170.
Van Stappen, G., 2002. Zoogeography, In T, J, Abatzopoulos, J, A, Beardmore, J, S, Cleeg and P, Sorgeloos (ed.), Artemia Basic and Applied biology, Netherlands/Dordrecht: Kluwer Academic Publishing, 171-215.