NGHIÊN CỨU SẢN XUẤT STARTER ACTINOMUCOR ELEGANS CÓ MẬT SỐ VÀ SỨC SỐNG CAO DÙNG CẢI TIẾN CHẤT LƯỢNG CHAO TRUYỀN THỐNG
Abstract
Tóm tắt
Article Details
Tài liệu tham khảo
Baggerman, W.I., 1983. A modified rose bengal medium for the enumeration of yeasts and moulds from foods, European J Appl Microbiol biotechnol 12, 242 – 247.
Breeuwer, P., and Abee, T., 2000. Assessment of viability of microorganisms employing fluorescence techniques. International Journal of Food Microbiology 55, 193-200.
Bunthof, C. J., Bloemen, K., Breeuwer, P., Rombouts, F. M., and Abee, T., 2001. Flow cytometric assessment of viability of lactic acid bacteria. Applied Environmental Microbiology 67, 2326-2335.
Davey, H. M., and Kell, D. B., 1996. Flow cytometry and cell sorting of heterogeneous microbial populations: the importance of single-cell analyses. Microbiology Reviews 60, 641-696.
Maheva, E., G.Djelveh, C.Larroche and J.B.Gros, 1984. Sporulation of penecillium roqueforti in solid subtrate fermentation. Biotechnology letters. Vol, 6, No. 2, 97-102.
Nguyễn Đức Lượng, 2006. Công nghệ vi sinh, Tập 3. Các sản phẩm lên men truyền thống. Nhà xuất bản Đại Học Quốc Gia TPHCM.
Shambuyi, M., L. R. Beuchat, Y. C. Hung, and T. Nakayama, 1992. Evaluation of subtrates and storage conditions for preparing and maintaining starter cultures for tempeh fermentation. International Journal of Food Microbiology 15, 77-85.
Thanh, N. V., and Nout, M. J. R., 2002. Rhizopus oligosporus biomass, sporangiospore yield and viability as influenced by harvesting age and processing conditions. Food Microbiology 19, 91-96.
Thanh, N. V., and Nout, M. J. R., 2004. Dormancy, activation and viability of Rhizopus oligosporus sporangiospores. International Journal of Food Microbiology 92, 171-179.
Võ Thị Hạnh, Lê Thị Bích Phượng, Đỗ Thị Luyn, Lê Tấn Hưng, Trần Thị Thanh, 2001. Nghiên cứu sản xuất bào tử nấm mốc Aspergillus oryzae. Tuyển tập công trình nghiên cứu khoa học công nghệ (1999-2000). Viện Sinh Học Nhiệt Đới TP Hồ Chí Minh. Nhà xuất bản Nông Nghiệp TP. Hồ Chí Minh.
Võ Thị Nguyệt Thủy, 2007. Nghiên cứu sản xuất giống Aspergillus oryzae dùng sản xuất tương, nước tương. Luận văn tốt nghiệp Thạc sĩ chuyên ngành Công nghệ Sinh học, Trường Đại học Cần Thơ.
Wang, H. L., E. W. Swain, and C.W. Hesseltine, 1975. Mass production of Rhizopus oligosporus spores and their application in tempeh fermentation. Journal of Food Science 40, 168-170.