NGHIÊN CỨU SỬ DỤNG DỊCH MANH TRÀNG CỦA THỎ ĐỂ ĐÁNH GIÁ SỰ SINH KHÍ VÀ TIÊU HÓA THỨC ĂN Ở IN VITRO
Abstract
Tóm tắt
Article Details
Tài liệu tham khảo
Association of Officcial Agricultural Chemists (A.O.A.C) 1990. Official Menthod of Analysis. 18th edu. Washington, DC.
Danh Mô và Nguyễn Văn Thu (2008). Ảnh hưởng của xơ axit (ADF) lên tỉ lệ tiêu hóa thức ăn ở in vivo và in vitro với kỹ thuật dùng dịch dạ cỏ làm dưỡng chất cho vi sinh vật của trâu bò. Tạp Chí Khoa Học Kỹ Thuật Chăn Nuôi Số 6 [110]- Tập II, pp: 15-21.
Goering, H. K. and van Soest, P. J. (1970). Forage fiber analyses. Agricultural Handbook 379. Washington, DC.
Leng, R. A., 2008. Digestion in the rabbit –a new look at the effects of their feeding and digestive strategies. In proceedings of organic rabbit farming based on forages.
Lê Quốc Duy, 2006, Sử dụng dịch dạ cỏ thay thế hóa chất làm nguồn dưỡng chất cho vi sinh vật trong in vitro sinh khí để ước lượng giá trị dinh dưỡng của thức ăn cho dê.
Menke, K. H and H. Steingass, 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Animal Research and Development 28: 7-55.
Ørskov, E.R. and I. McDonald, 1979. The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage. J. Agric. Sci. Camb. 92: 499–503.
Statcon, 1996. Table Curve 2D 4V. http://www.statcon.de/statconshop/product_info. htm?products_id=1&language=en
Thu, N. V. and P. Udén (2003). Feces as an alternative to rumen fluid for in vitro digestibility measurement in temperate and tropical ruminants. Buffalo J. 1, trang 9-17.
Van Soest P J, Robertson J B and Lewis B A 1991. Symposium: Carbohydrate methodology, metabolism and nutritional implications in dairy cattle: methods for dietary fiber, and non-starch polysaccharides in relation to animal nutrition. J. Dairy Sci. 74: 3585-3597.