Sự thay đổi chất lượng của xúc xích cá lóc có bổ sung lá đinh lăng (Polyscias fruticosa)
Abstract
Tóm tắt
Article Details
Tài liệu tham khảo
Abdulla, G., M. A. Abdel-Samie, and D. Zaki, 2016. Evaluation of the antioxidant and antimicrobial effects of ziziphus leaves extract in sausage during cold storage. Pakistan Journal of Food Sciences. 26(1): 10-20.
Bernard, B. M., N. Pakianathan, R. Venkataswamy, and M. C Divakar, 1998. A pharmacognostic report on the leaf and root of Polyscias fruticosa(L.) Harms. Ancient Science of Life. 18(2): 165-172.
Dallabona, B. R., L. B. Karam, R. Wagner,2013. Effect of heat treatment and packaging systems on the stability of fish sausage. Revista Brasileira de Zootecnia. 42(12): 835-843.
Lê Ngọc Tú, Bùi Hữu Lợi, Lưu Duẫn, Ngô Hữu Hợp, Đặng Thị Thu và Nguyễn Trọng Cẩn, 2003. Hóa học thực phẩm. Nhà Xuất Bản Khoa học và Kỹ thuật. Hà Nội, 149 trang.
Manihuruk, F. M., T. Suryati, and I. I. Arief, 2017. Effectiveness of the red dragon fruit (Hylocereus polyrhizus) peel extract as the colorant, antioxidant, and antimicrobial on beef sausage. Media Peternakan. 40(1): 47-54.
Nguyễn Văn Mười và Trần Thanh Trúc, 2014. Giáo trình xử lý sau thu hoạch và chế biến sản phẩm động vật. Nhà xuất bản Đại học Cần Thơ, 280 trang.
Nguyen, V.M., N.P.M. To, T. B. N. Phan and T. T. Tran, 2017. Improving the physicochemical properties of snakehead fish (Channa striata) sausage by protease from its viscera. Vietnam Journal of Science and Technology.55(5A): 83-91.
Nguyễn Văn Mười, 2017. Chế biến và bảo quản sản phẩm có độ hoạt động của nước thấp từ nguyên liệu cá lóc nuôi của tỉnh Vĩnh Long. Báo cáo tổng kết đề tài nghiên cứu khoa học cấp Tỉnh, Sở Khoa học và Công nghệ tỉnh Vĩnh Long, 150 trang.
Nguyen, H. B. S. L., R. Gál, and F. Buňka, 2011. Use of phosphates in meat products. African Journal of Biotechnology. 10(86): 19874-19882.
Patras, A., B. K. Tiwari, and N. P. Brunton, 2011. Influence of blanching and low temperature preservation strategies on antioxidant activity and phytochemical content of carrots, green beans and broccoli. Food Science and Technology. 44(1): 299-306.
Phillipson, J. D., 2001. Phytochemistry and medicinal plants. Phytochemistry. 56(3): 237-243.
Prabpree, R., and R. Pongsawatmanit, 2011. Effect of tapioca starch concentration on quality and freeze-thaw stability of fish sausage. Kasetsart Journal - Natural Science, 45, 314-324.
Tamura, Y., M. Miyakoshi, and M. Yamamoto, 2012. Application of saponin-containing plants in foods and cosmetics. Alternative Medicine, 85–101.