Nghiên cứu chế biến sản phẩm sữa gạo mầm đóng chai
Abstract
Tóm tắt
Article Details
Tài liệu tham khảo
AOAC, 2010. Official methods of analysis (15thed.). Association of Official Analytical Chemists. Washington, DC, USA
Banchuen J., Thammarutwasik P., Ooraikul B., Wuttijumnong P., & Sivongpaisal P. 2010. Increasing the bio-active compounds contents by optimizing the germination conditions of southern Thai brown rice. Songklanakarin Journal of Science and Technology, 32(3), 219–230.
Charoenthaikij P., Jangchud K., Jangchud A., Piyachomkwan K., Tungtrakul P., & Prinyawiwatkul W. 2009. Germination conditions affect physicochemical properties of germinated brown rice flour. Journal of Food Science, 74(9), 658–665.
Kim H. 2013. Functional foods and the biomedicalisation of everyday life: A case of germinated brown rice. Sociology of Health and Illness, 35(6), 842–857.
Law, B. A. 2002. Enzymes in Food Technology. Sheffield Academic Press Ltd.
Lý Nguyễn Bình & Nguyễn Nhật Minh Phương. 2011. Các quá trình nhiệt độ cao trong chế biến thực phẩm. NXB Nông Nghiệp, thành phố Hồ Chí Minh.
Musa A., Umar I., & Ismail M. 2011. Physicochemical properties of germinated brown rice (Oryza sativa L.) starch. African Journal of Biotechnologyr J Biotech, 10(33), 6281–6291.
Nam S. H., Choi S. P., Kang M. Y., Koh H. J., Kozukue N., Friedman M. 2006. Antioxidative activities of bran extracts from twenty one pigmented rice cultivars. J Food Chem, 94, 613–620.
Nguyễn Đức Lượng, Cao Cường, Nguyễn Ánh Tuyết, Lê Thị Thủy Tiên, Tạ Thu Hằng, Huỳnh Ngọc Oanh, Phan Thị Tuyền. 2004. Công nghệ enzym. NXB Đại học Quốc gia thành phố Hồ Chí Minh.
Nguyễn Trọng Cẩn & Nguyễn Lệ Hà. 2009. Nguyên lý sản xuất đồ hộp thực phẩm. NXB Khoa học Kỹ Thuật thành phố Hồ Chí Minh.
Patel M., & Naik S. N. 2004. Gamma-oryzanol from rice bran oil. Journal of Scientific and Industrial Research, 63(7), 569–578.
Patil S. B., & Khan M. K. 2011. Germinated brown rice as a value added rice product: A review. Journal of Food Science and Technology, 48(December), 661–667.
Srisaipet a., & Nuddagul M. 2014. Influence of Temperature on Gamma-Oryzanol Stability of Edible Rice Bran Oil during Heating. International Journal of Chemical Engineering and Applications, 5(4), 303–306.