Effect of hydrolysis condition to red dragon fruit (Hylocereus polyrhizus) juice quality and alcohol fermentation preliminary
Abstract
Tóm tắt
Article Details
References
Bộ KH&CN (Bộ Khoa học và Công nghệ), 2013. Tiêu chuẩn quốc gia TCVN 7045:2013-Tiêu chuẩn Rượu vang.
Bộ KH&CN (Bộ Khoa học và Công nghệ), 2009. Tiêu chuẩn quốc gia TCVN 7161-1 : 2009/ISO 14520-1:2015. Phương pháp đo polyphenol.
Davara, P. R., Varshney, A. K., Naliapara, V. A. and Sangani, V. P., 2017. Response Surface Modeling of Prickly Pear Juice Clarification. Advances in Food Science and Engineering,1(2): 81-93.
Dias D. P., Schwan R. F., Freire E. S., and Roge´ rio dos Santos Sero ˆ dio, 2007.
Elaboration of a fruit wine from cocoa (Theobroma cacao L.) pulp. International Journal of Food Science and Technology42 (3): 319–329.
GhoshP., PradhanR. Ch. and MishraS., 2016. Optimization of process parameters for enhanced production of Jamun juice using Pectinase (Aspergillus aculeatus) enzyme and its characterization. 3 Biotech, 6(2): 241. https://doi.org/10.1007/s13205-016-0561-0
Jamilah B., Shu C.E., Kharidah M., Dzulkifly M. A. and Noranizan A., 2011. Physico-chemical characteristics of red pitaya (Hylocereus polyrhizus) peel.International Food Research Journal, 18(1): 279-286.
Jorgensen, B.R. and Meyer, A.S., 2004. Effects of different enzymatic pre-press maceration treatments on the release of phenols into blackcurrant juice. European Food Research and Technology, 219(6): 620-629.
Lê Thanh Mai, Nguyễn Thị Hiền, Phạm Thu Thủy, Nguyễn Thanh Hằng và Lê Thị Lan Chi, 2009. Các phương pháp phân tích ngành công nghệ lên men. Nhà xuất bản khoa học và kỹ thuật 332 trang.
Liaotrakoon W., 2013. Characterization of dragon fruit(Hylocereus spp.) components with valorization potential. PhD thesis, Ghent University, Belgium.
Lu Y., Chan L. J., Li X. and Liu S. Q., 2017. Effects of sugar concentration on mango wine composition fermented by Saccharomyces cerevisiaeMERIT.ferm. International Journal of Food Science and Technology,53(1): 199-208.
Mai Thanh Trung, Nguyễn Vương Tường Vân, Nguyễn Công Hà và Lê Nguyễn Đoan Duy, 2016. Nghiên cứu các yếu tố ảnh hưởng đến khả năng trích ly dịch quả sơri (Magnolyophyta glabra)bằng enzyme. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ,42:11-18.
Miller, G. L. 1959. Use of dinitrosalicylic acid reagent for determination of reducing sugar. Analytical Chemistry, 426-428.
Nguyen X. P., Tran D. V., Vu Ng. H., Pham D. Ch. and Nguyen M. T., 2019. Effect of enzyme treatment on the ability to juice extraction and physical-chemical properties of passion fruit juice. Vietnam Journal of Chemistry, 57(2):238-242.
Nguyễn Công Hà, Trịnh Thị Anh Tâm, Trần Ngọc Điển, Nguyễn Hoài Thanh, Lê và Nguyễn Đoan Duy, 2013. Nghiên cứu các yếu tố ảnh hưởng đến khả năng trích ly dịch quả bằng enzyme đối với dâu Hạ Châu. Tạp chí khoa học và Công nghệ,51(6a): 177-182.
Nguyễn Nhật Minh Phương, Chế Văn Hoàng, Lý Nguyễn Bình và Châu Trần Diễm Ái, 2011. Tác động enzyme pectinase đến khả năng trích ly dịch quả và các điều kiện lên men đến chất lượng rượu vang xoài sau thời gian lên men chính. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ, 20a:127-136.
Phạm Thị Trân Châu và Phan Tuấn Nghĩa, 2006. Công nghệ sinh học, tập 3: enzyme và ứng dụng. Nhà xuất bản Giáo Dục, 195 trang.
Reddy L. V. A., Kumar Y. S. and Reddy O. V. S., 2010. Analysis of volatile aroma constituents of wine produced from Indian mango (Mangifera indica L.)by GC-MS. India Journal of microbiology,50(2): 183-191.
Rinaldi M., Caligiani A., Borgese R., Palla G., Barbanti D. and Massini R. 2013. The effect of fruit processing and enzymatic treatments on pomegranate juice composition, antioxidant activity and polyphenols content. Food Science and Technology 53 (1): 355-359.