Research the chemical components and biological activities of Ngai say’s essential oil (Zingiber montanum)
Abstract
Tóm tắt
Article Details
References
Sara Albino Antunes, Weber da Silva Robazza, Liziane Schittler, Gilmar de Almeida Gomes, 2012. Synergistic and antimicrobial properties of commercial turmeric (Curcuma longa) essential oil against pathogenic bacteria. Ciência e Tecnologia de Alimentos. 32(3): 525-530.
Md. Nazrul Islam Bhuiyan, Jasim Uddin Chowdhury and Jaripa Begum, 2008. Volatile constituents of essential oils isolated from leaf and rhizome of Zingiber cassumunar Roxb. Journal of the Bangladesh Pharmacological Society. 3: 69-73.
Saowaluck Bua-in and Yingyong Paisooksantivatana, 2009. Essential Oil and Antioxidant Activity of Cassumunar Ginger (Zingiberaceae: Zingiber montanum (Koenig) Link ex Dietr.) Collected from Various Parts of Thailand. Kasetsart Journal: Natural Science. 43: 467 – 475.
Ibrahim bin Jantan , Mohd Salleh Mohd Yassin , Chen Bee Chin , Lau Lee Chen and Ng Lee Sim, 2003. Antifungal activity of the essential oils of nine Zingiberaceae spicies. Research Article of PharmaceuticalBiology.41 (5): 392 – 397.
Nguyễn Thị Kim Huê, 2009, Họ Gừng (Zingibereceae) ở Thất Sơn – An Giang: Hình thái, Giải phẫu, Phân loại và Công dụng. Luận án Thạc sĩ. Đại học Cần Thơ. Cần Thơ, Việt Nam.
Trần Công Luận, Nguyễn Thị Phương Thảo và Trần Thu Hoa, 2010. Thành phần hoá học và một số tác dụng sinh học của tinh dầu ba loài ngải sậy An Giang. Tạp chí Y học Thành phố Hồ Chí Minh. Tập 14, Số 2, Chuyên đề Y học Cổ truyền, trang 151 – 156.