PHÂN LẬP CÁC DÒNG VI KHUẨN CÓ KHẢ NĂNG PHÂN HỦY TINH BỘT
Abstract
Tóm tắt
Article Details
References
Haseltine C., M. Rolfsmeier and P. Blum, 1996. The glucose effect and regulation of α-amylase synthesis in the hyperthermophilic archaeon Sulfolobus solfataricus. J. Bacteriol. 178: 945-950.
Lin L.L., C.C. Chyau and W.H. Hsu, 1998. Production and properties of a rawstarch-degrading amylase from thermofilic and alkaliphilic Bacillus sp, TS-23. Biotech. Appl. Biochem. 28: 61-68.
Sasmita, M. and N. Behera, 2008. Amylase activity of a starch degrading bacteria isolated from soil receiving kitchen wastes. African Journal of Biotechnol.7 (18): 3326-3331.
Sekar Sudharhsan, Sivaprakasam Senthilkumar and Karunasena Ranjith, 2007. Physical and nutritional factors affecting the production of amylase from species of Bacillus isolated from spoiled food waste. African Journal of Biotechnol. 6 (4): 430-435.
Smitt J.P., J. Rinzema, H. Tramper, M. Van and W. Knol, 1996. Solid state fermentation of wheat bran by Trichoderma reesei QMQ414. Appl. Microbial. Biotechnol. 46: 489-496.
Toye Ekunsaumi, 2008. Laboratory and assay of amylase by fungi and bacteria, www.bio link.org/sharing_day/fungalamylase.pdf (truy cập ngày 01/8/2008).
Trung Tâm Kỹ Thuật Môi Trường TP. HCM, 2006. Báo cáo tổng hợp “Quy hoạch môi trường tỉnh Đồng Tháp đến năm 2020”, pp 20 – 25.
Lê Hoàng Việt, 2000. Nguyên lý các quy trình xử lý nước thải, Giáo trình Đại Học Cần Thơ, pp. 6 – 30.